STUDIO ZUID

STUDIO ZUID is een yogastudio in hartje Leuven, gevestigd in de gebouwen van een voormalig naaiatelier. Het is een huis dat yoga en pilates ademt, waar je naartoe kan voor ontspannende of stimulerende yoga- en pilateslessen, boeiende workshops en yogaweekends.

 

Bij ons kan je naar hartelust van de ene naar de andere les hoppen, 

zodat je exact kan doen waar lichaam en geest op dat moment nood aan hebben. We hopen dat onze plek je stimuleert om niet alleen de spieren te stretchen, maar ook de geest. Dat je de deuren van de mind even kan openzetten om het eens flink te laten waaien en ruimte kan creëren voor alles wat het leven zo boeiend en waardevol maakt.

 

STUDIO ZUID is een huis goed geworteld in het zuiden van Leuven. Een huis vol warmte. Door de zon, door de babbeltjes, door de thee, waar de klok af en toe stilstaat, zoals in het Zuiden…

Welkom!

 

Elisabeth & Pascale

STUDIO ZUID TEAM

ELISABETH CLAES

Elisabeth combineerde jarenlang een job als grafisch ontwerpster met het volgen van yoga-opleidingen en het geven van yogalessen. In 2015 besloot ze zich full-time aan yoga te wijden en richtte Studio Zuid op. Ze is een gecertificeerd Kundalini Yoga Level I & 2 leraar (Karam Kriya School – Shiv Charan Singh). Ze heeft een diploma Yin & Anatomy (José de Groot) en is een gecertificeerd iRest Yoga Nidra teacher (iRest Institute – James Reeves). Ze volgde opleidingen Hypnose en Changework (Melissa Tiers), Ericksoniaanse Hypnose (Anné Linden & Emilie Depuydt) & De Mens – Energetische anatomie, fysiologie & psychologie (Bert Cools). Elisabeth verdiepte zich verder in ademhaling via de opleidingen Oxygen Advantage (Patrick Mckeown) en Integrative Breathwork (Steph Magenta & Dr Rae Riedel). Elisabeth’s lessen zijn een zoektocht naar connectie en balans in al onze dimensies als mens: lichaam en geest, het energetische en het spirituele, via yoga, ademhaling, meditatie en relaxatie. Naast groepslessen werkt ze in individuele sessies rond ademhaling & ontspanning.

PASCALE MATTHYS

Pascale studeerde aan de VUB, trok het bedrijfsleven in en begon in 2005 met yoga omwille van rugklachten. Dit was een schot in de roos en ze werd verliefd op yoga en de yogafilosofie. Ze volgde workshops en retreats over de hele wereld, in diverse yogastijlen. Pascale voltooide een Teacher Training Yin Yoga (Anat Geiger – Paul Grilley school), een Yoga Nidra training (Barbara Kundig) en een Hatha Teacher Training en is gecertificeerd BackMitra Trainer. Ze specialiseerde zich in business yoga, stoelyoga, yoga voor senioren & andersvaliden, yoga voor mensen met kanker en yoga bij rug-, nek- & schouderklachten. Samen met Elisabeth is zij eigenaar van Studio Zuid.

AMBER REYNAERTS

Amber is een gepassioneerde danseres met liefde voor moderne dans, jazz en showdance. In 2017 starte ze met lesgeven en ontdekte haar tweede passie; de dansmicrobe doorgeven! Zij geeft bij Studio Zuid Gold Dans. Sinds 2022 is ze verantwoordelijk voor het nieuwe dansproject van Studio Zuid: Studio Dansa.

AGNES DABI-CARO

Agnes is een geoloog ‘turned’ beeldhouwer met 10 jaar ervaring in Kundalini Yoga en andere yogastijlen, zoals Hatha, Ashtanga en Yin. Ze is een KRI-IKYTA gediplomeerde Kundalini Yoga level 1 leraar en een KYTF-UK gecertificeerde Starchild Kinderyoga instructeur. Daarnaast is ze een gecertificeerde Gong Practicioner for Sound Healing Bath, opgeleid door Mark Swan en heeft ze een diploma Integral Sound Healing. Ze werkt individueel als soundhealer en combineert soundbaths met Kundalini Yoga. Meer over Agnes op www.awenflow.com.

ANNELIES LEMMENS

Reeds sinds haar 5 jaar is Annelies gepassioneerd door dansen. Toen ze daarna rust vond in het beoefenen van yoga, wilde ze graag een combinatievorm vinden van dans en yoga. En Dru yoga was hierop het antwoord! Als sociaal-cultureel werker ontdekte ze de dynamiek van het werken met groepen. Na een driejarige opleiding tot Dru yogateacher in Nederland en tal van spirituele dansworkshops vindt ze nu veel plezier in het lesgeven in deze zachte yogastijl. Ze blijft dan ook de flow tussen dans en yoga verder bestuderen door het volgen van verschillende workshops.

ALEKSANDRA BUDZIŃSKA

Aleksandra is a Vinyasa yoga teacher who is also pursuing her PhD in neuroscience. Her teaching style usually builds up on the peaceful start and turns into a flow with some playful transitions and strengthening poses. She likes to encourage people to be explorative while providing an inclusive and save environment. After doing different sports throughout her whole life, she discovered yoga in 2018 as she was seeking for a way to slow down while remaining fit at the same time. In yoga she finds space, peace and kindness in her (usually busy) mind. Her mission is to share the calming and rewarding effects of a yoga session. Aleksandra is always eager to learn and enjoys explaining and passing on knowledge. 

BELINDA WIJCKMANS

Belinda is een gecertificeerd Kundalini Yoga Teacher. Ze is een enthousiaste, gedreven en ook nog steeds lerende dagelijkse yogabeoefenaar die haar ervaringen op en naast de mat zoveel mogelijk in balans probeert te brengen.

ERICA LUTES

Erica Lutes of  ‘Erica from America’ is een toegewijde en ervaren Amerikaanse Yogadocente die na een masterprogramma in Leuven is blijven groeien en bloeien. Haar passie voor het verbinden en het versterken van anderen leidde haar naar het geven van yoga. Ze houdt van zowat alles wat met yoga te maken heeft: het ontdekken van jezelf en het helende effect op je geest, lichaam en ziel en ze brengt haar harmonium waar ze ook gaat… Naast een wekelijkse les Vinyasa Yoga geeft Erica workshops rond Restorative Yoga, Mantra & Kirtan.

FRANCESCA CHIODI LATINI

Francesca is een Italiaanse professionele hedendaagse danseres, geboren in Turijn en momenteel gevestigd in Leuven. Via Parijs en Brussel kwam ze in Antwerpen terecht om haar studies Bachelor in Dans te volgen aan het Koninklijk Conservatorium, waar ze afstudeerde in 2017. Het is tijdens deze jaren op school dat ze begon met de beoefening van Iyengar Yoga onder leiding van Ann Brosens. Francesca is gecertificeerd als Level 1 Iyengar Yoga Teacher (BKS Iyengar Assiciatie België). Zij heeft lesgeven altijd ervaren als een zeer natuurlijke manier van expressie en communicatie met anderen.

GREET DE NEEF

Greet is een gecertificeerde level 1 Iyengar Yoga docente o.l.v. Ann Brosens en geeft met veel passie wekelijkse lessen bij Studio Zuid. Greet heeft veel aandacht voor de techniciteit en correct uitvoeren van de houdingen, met een individule aanpak. 

INGE WAUTERS

Inge werkt als master in de verpleegkunde in de gezondheidszorg en maakte meer dan 40 jaar geleden voor het eerst kennis met yoga. Gedreven door nieuwsgierigheid volgden jaren van zelfstudie en yoga opleidingen in diverse yoga stijlen in binnen en buitenland. Sindsdien geeft ze les en deelt zo haar ervaring en kennis met anderen. Inge is gespecialiseerd in yogalessen voor oncologische patiënten.

JAY MULMI

Jay has spend many years in social work and research, and got her Yoga Teacher Training in India. She has been an instructor for years, teaching Hatha, Vinyasa and Power Yoga. Jay feels that yoga is unique to every individual and no matter where we are in our yoga journey, we are always learning and evolving. As an instructor and a practitioner, she wants to help people realize that yoga is not as intimidating as it seems. A good class consists of a balance between asanas and awareness of one’s body and mind. Therefore, besides the physical aspects of yoga, she always incorporates mindfulness in her classes. 

JOKE HEYMANS

Joke volgde haar eerste yogales op haar 17de. Omdat dit haar ontspanning en meer emotionele balans bracht begon ze meer yoga en pilates te volgen. Ze voelde de voordelen: ze kreeg meer vertrouwen, een sterker lichaam met mooiere vormen. In 2021 volgde ze een teacher training bij Yogalife en ontdekte hoe fijn ze het vond om les te geven. Daarop volgde de een opleidingen Yoga Anatomy, Yoga Nidra, Pilates en kinderyoga. Al haar kennis deelt ze graag met jullie! 

KATA ISZAKI

Kata beoefent al meer dan 10 jaar Yoga en Pilates, waarmee ze begon na rugproblemen door lange uren kantoorwerk. Deze vorm van oefening werd al snel haar passie, door de diepe verbinding van lichaam, geest en ziel. Deze kennis wil ze in haar lessen graag doorgeven. Ze heeft een Yoga Alliance RYT 200 Hour Training Certificaat, volgde een Kinderyoga Teacher Training en nam actief deel aan verschillende Pilates Workshops. Haar stijl is ontspannend en actief tegelijkertijd, gefocusd op correcte uitlijning. Kata’s lessen zijn Engelstalig.

NICCOLO CIVIDINI

Niccolò Cividini komt uit Italië en is een gecertificeerd Chen Taijiquan Instructeur. Niccolò begon Chinese Krijgskunst te beoefenen toen hij 11 jaar oud was, nam deel aan verschillende Italiaanse en internationale wedstrijden en beoefende Judo en KravMaga. Op 25-jarige leeftijd begon hij een Traditionele aanpak te volgen, waarbij hij traditionele Shaolinquan, Taijiquan, Baguazhang, XingYiQuan en Qi Gong bestudeerde. In 2022 ontving hij een certificering als Instructeur 4 Niveau van de Chenzhenglei Taijiquan Federatie. Hij geeft ook les in Taijiquan (Yang stijl), Baguazhang (Cheng Stijl) en XingYiquan. Hij volgt Taoïsme en Zen Boeddhisme principes als uitgangspunt van zijn Martial Practice.

SAM ROBIJNS

Als danseres volgde Sam een dansopleiding in ‘The Mill Art Centre’ te Oxford, waarna ze opleidingen volgde tot Aerobic instructrice en begeleider van sportende senioren. Vanaf 2015 specialiseerde ze zich in het geven van lessen Pilates volgens het ‘Classical Pilates systeem’. Sam doceert full-time pilates en geeft ergonomische lessen aan bedrijven.

SONJA PARTON

Sonja is een gecertificeerde (VTS) fitnessinstructrice en geeft al 12 jaar verschillende groepslessen. Nadat zij 7 jaar geleden kanker kreeg en een stapje terug moest zetten, gebruikte ze deze tijd om verder te ontwikkelen en bij te scholen. Sonja is gecertificeerde Personal Trainer, docent Pilates Mat Workout (Jeroen Vancoillie) en voltooide een 2-jarige Hatha Teachertraining (Bert Peeters). Ze is dankbaar voor haar leven en deze opleidingen, dankzij Pilates is haar ademhaling na chemo beter dan voordien en de yogafilosofie was een verrijking in haar leven. 

SVEN DEWEERDT

Sven is een meditatieleraar met een 15-tal jaren meditatie-ervaring. Hij is doctor in de psychologie en schreef o.m. boeken over Boeddhistische psychologie en het boek “Levenskracht, zelfzorg en persoonlijk meesterschap“, waarin meditatie

wordt beschreven als een van basisstrategieën om aan zelfzorg te doen.Verder begeleidt hij mensen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerking.

SORINA URSACHI

Sorina started practicing yoga in 2011 while living in Helsinki, Finland and working as an English teacher. After moving to Belgium and continuing her yoga practice, she completed a Yoga Teacher Training with Yogalife International in Gent and a Yin Teacher Training in Brussels with Joe Barnett. In March 2020 she has obtained her Mat Pilates Instructor diploma (Josie McKenlay, UK, Udemy). Sorina has been teaching yoga for over 7 years. She is passionate about movement, wellbeing and mindfulness. In her classes, she aims to bring together flow of movement, breath, awareness and coordination, focusing on creating strength, flexibility and balance in body and mind.

TINE AERS

Tine is licentiaat Lichamelijke Opvoeding, afgestudeerd in de optie fitness en gezondheid. Ze startte een aantal jaren geleden met het volgen van lessen yoga en pilates en het gecontroleerd uitoefenen van goed uitgekiende oefeningen sprak haar erg aan. Tine is er van overtuigd dat een gezond lichaam en een flexibele geest de basisvoorwaarden zijn om je goed te voelen. Dagelijks bewegen en fysiek actief zijn dragen hiertoe bij. Tine voltdooide een opleiding Pilates-Mat en studeerde daarnaast orthomoleculaire voedingsleer.