YIN YOGA & DE 5 ELEMENTEN

met Lana Meeusen

 

reeks 5 lessen

Wist je dat yin yoga zijn wortels heeft in de Traditionele Chinese Geneeskunde en de 5 elementenleer? De 5 elementenleer is een kader dat ons helpt patronen in natuurlijke fenomenen – en dus ook in onszelf – te begrijpen en weerspiegelt een diep begrip van de natuur. Idealiter zijn de 5 elementen in ons lichaam in balans. Onze chi of vitale levensenergie stroomt dan vrij door ons lichaam, wat resulteert in balans, welzijn en innerlijke rust. Onevenwicht tussen elementen kunnen leiden tot een geblokkeerde energiestroom en tot een verslechterend welzijn. 


Wil je ontdekken waar de 5 elementen voor staan en hoe ze zich vertalen naar yin yoga? 

In de loop van 5 weken word je begeleid door een wekelijkse diepgaande practice waarin we elke week een element en de bijbehorende energie verkennen. Door middel van yin yogahoudingen stimuleer en voed je de meridianen (energiebanen) die corresponderen met elk element om meer balans te vinden, je welzijn te verbeteren en een meer ontspannen staat van zijn te cultiveren.


De lessen zijn afzonderlijk te boeken en je hoeft niet de hele reeks te volgen.

Lana Meeusen is een ervaren yin yogadocente, woont in Spanje en is op doortocht tijdens de zomer. Ze beschouwt yoga graag als een veilige plek zonder oordeel, vergelijking, competitie of prestatie. Wanneer we door deze plek reizen, alleen al door op te dagen en de intentie en aandacht te hebben om te oefenen, groeien we. We laten los wat we niet langer nodig hebben en komen dichter bij ons ware zelf. Als yin yogadocente staat ze er om je te begeleiden en ruimte te bieden op je yogareis.

DATA

1, 8, 15, 22 & 29 juli

van 20u15 – 21u30

PRIJS

per losse les te boeken via 

je beurtenkaart of abbo