ELISABETH CLAES

// Yoga, Meditatie, Relaxatie & Ademhaling //

Elisabeth combineerde jarenlang een job als grafisch ontwerpster met het volgen van yoga-opleidingen en het geven van yogales. In 2015 besloot ze zich full-time aan yoga te wijden en richtte Studio Zuid op. Ze is een gecertificeerd Kundalini Yoga Level I & Level 2 leraar (Karam Kriya School o.l.v. Shiv Charan Singh). Ze heeft een diploma Yin & Anatomy (José de Groot, NL) en is een gecertificeerd iRest Yoga Nidra teacher (James Reeves, UK). Ze volgde opleidingen Hypnose en Changework (Melissa Tiers, US), Ericksoniaanse Hypnose (Anné Linden, US) & Oxygen Advantage (Patrick Mckeown). Naast groepslessen werkt ze in individuele sessies rond stressklachten, angst, pijn & slaapproblemen, via yoga, ademhaling & relaxatie of hypnose.

 

SANNE LAVIGNE

// Dans voor volwassenen & kinderen //

Sanne was 7 jaar toen ze intensief begon te dansen. Op haar 12de startte ze de opleiding dans aan de Topsportschool in Hasselt. Naast deze professionele opleiding volgde ze tal van workshops en bijscholingen in diverse stijlen, van Hiphop tot Musical en Klassiek Ballet. In 2011 startte ze als lesgeefster, met als doel haar passie te kunnen overbrengen op jonge dansers. In  2018 richtte ze Studio Zuid op en is verantwoordelijk voor alle dans- & kidslessen.

 

PASCALE MATTHYS

// Yoga, Business yoga & Yogawandelingen //

Pascale woont in Kessel-Lo en is mama van 2 volwassen zonen. Ze studeerde aan de VUB en trok daarna het bedrijfsleven in. In 2005 begon ze met yoga omwille van rugklachten. Het was meteen een schot in de roos. Ze werd verliefd op yoga en de yogafilosofie. Ze volgde workshops en retreats over de hele wereld, in diverse yogastijlen. In 2012 volgde ze een Teacher Training Yin yoga in Amsterdam bij Anat Geiger (Paul Grilley school), een Yoga Nidra opleiding bij de Zwitserse Barbara Kundig en verdiepte zich in business yoga, stoelyoga, yoga voor senioren & andersvaliden, yoga voor rug & nek en yoga & stress.
In juni 2020 voltooide ze een 2-jarige Hatha Teacher Training. Tot 2019 combineerde ze haar passie met een loopbaan als marketing manager, leiderschapsexpert en HR manager in de bankwereld. In 2020 zette ze de stap naar zelfstandige en maakte ze van  yoga haar beroep.  Pascale geeft groeplesssen Yin, Hatha, Yoga voor Rug & Nek, Yogawandelingen en Business yoga.

KATA ISZAKI

// Pilates & Yoga //

Kata beoefent al meer dan 10 jaar Yoga en Pilates, waarmee ze begon na rugproblemen door lange uren kantoorwerk. Deze vorm van oefening werd al snel haar passie, door de diepe verbinding van lichaam, geest en ziel. Deze kennis wil ze in haar lessen graag doorgeven. Ze heeft een Yoga Alliance RYT 200 Hour Training Certificaat, volgde een Kinderyoga Teacher Training en nam actief deel aan verschillende Pilates Workshops. Haar stijl is ontspannend en actief tegelijkertijd, gefocusd op correcte uitlijning. Kata’s lessen zijn Engelstalig.

 

ANDY SPRINGALL

// Pilates, Workout & Personal Training // 

Andy is British and a certified STOTT Pilates Matwork & Reformer Instructor and fitness coach. A former long-distance runner and squash player with 8+ years of Pilates experience. Dynamic and humorous teaching style and a strong believer of continuous improvement.
Andy’s intention is to ensure that every client achieves their goals in a fun but challenging way by utilising the most up to date training techniques within the health & fitness industry. Andy teaches in English.

AGNES DABI

// Yoga & Sound //

Agnes is een geoloog ‘turned’ beeldhouwer met 10 jaar ervaring in Kundalini Yoga en andere yogastijlen, zoals Hatha, Astanga en Yin. Ze is een KRI-IKYTA gediplomeerde Kundalini Yoga level 1 leraar en een KYTF-UK gecertificeerde Starchild Kinderyoga instructeur. Daarnaast is ze een gecertificeerde Helende Gong Bath speler, opgeleid door Mark Swan. De lessen van Agnes zijn Engelstalig.

ANNELIES LEMMENS

// Yoga //

Reeds sinds haar 5 jaar is Annelies gepassioneerd door dansen. Toen ze daarna rust vond in het beoefenen van yoga, wilde ze graag een combinatievorm vinden van dans en yoga. En Dru yoga was hierop het antwoord! Als sociaal-cultureel werker ontdekte ze de dynamiek van het werken met groepen. Na een driejarige opleiding tot Dru yogateacher in Nederland en tal van spirituele dansworkshops vindt ze nu veel plezier in het lesgeven in deze dynamische yogastijl. Ze blijft dan ook de flow tussen dans en yoga verder bestuderen door het volgen van verschillende workshops.

ROSANNE BRUIN

// Yoga // 

Rosanne leerde tijdens haar opleiding in Goa, India verschillende yogastijlen en haalde daar haar Yoga Alliance 200u training certificaat. In haar yogalessen verwerkt ze haar achtergrond als psycholoog. Naast de houdingen focust ze op rust/ontspanning brengen in lichaam en geest aan de hand van de ademhaling.

 

GREET DE NEEF

// Iyengar Yoga //

Greet is een gecertificeerde level 1 Iyengar Yoga docente en geeft met veel passie wekelijkse lessen bij Studio Zuid.

 

xx

TINE AERS

// Pilates //

Tine is licentiaat Lichamelijke Opvoeding, afgestudeerd in de optie fitness en gezondheid. Ze startte een aantal jaren geleden met het volgen van lessen yoga en pilates en het gecontroleerd uitoefenen van goed uitgekiende oefeningen sprak haar erg aan. Tine is er van overtuigd dat een gezond lichaam en een flexibele geest de basisvoorwaarden zijn om je goed te voelen. Dagelijks bewegen en fysiek actief zijn dragen hiertoe bij. Tine voltdooide een opleiding Pilates-Mat en studeerde daarnaast orthomoleculaire voedingsleer.

JELU MULMI (JAY) 

// Yoga //

Jay has spend many years in social work and research, and got her Yoga teacher training in India. She has been an instructor for years an taught Hatha, Vinyasa and Power Yoga in the past. She enjoyed instructing and practicing power yoga because it channels the active energy while being grounded in the aesthetics of yoga.

Jay feels that yoga is unique to every individual and no matter where we are in our yoga journey, we are always learning and evolving. As an instructor and a practitioner, she wants to help people realize that yoga is not as intimidating as it seems. A good class consists of a balance between asanas and awareness of one’s body and mind. Therefore, besides the physical aspects of yoga, she always incorporates mindfulness in her classes. 

FRANCESCA CHIODI LATINI

// Iyengar Yoga //

Francesca is een Italiaanse professionele hedendaagse danseres, geboren in Turijn en momenteel gevestigd in Leuven. Via Parijs en Brussel kwam ze in Antwerpen terecht om haar studies Bachelor in Dans te volgen aan het Koninklijk Conservatorium, waar ze afstudeerde in 2017. Het is tijdens deze jaren op school dat ze begon met de beoefening van Iyengar Yoga onder leiding van Ann Brosens.

Francesca is gecertificeerd als Level 1 Iyengar Yoga Teacher (BKS Iyengar Assiciatie België). Zij heeft lesgeven altijd ervaren als een zeer natuurlijke manier van expressie en communicatie met anderen en is zeer geïntrigeerd door deze praktijk in het Yoga veld.

AXEL VANDEVELDE

// Functional Body Workout //

Axel is van jongs af aan gepassioneerd door sport. Op vroege leeftijd begon hij met judo, behaalde zijn zwarte band en inspireert nu anderen door zelf judolessen te geven. Axel studeerde aan de Topsportschool in Hasselt en schoolde zich daar tot fitness instructeur en personal-trainer. Hij heeft onder meer gewerkt als coach in fitnesscentra Olympia en City-fit en momenteel volgt hij een crossfitcoach-cursus.

Axel is spontaan en zorgzaam en creëert tijdens zijn lessen voor iedereen een ontspannende en veilig ruimte om er een uurtje volledig tegenaan te gaan. In zijn groepslessen is ruimte voor iedereen, ongeacht het sportieve niveau. Axel gelooft in het gezegde “Mens sana in corpore sano of “Een gezonde geest in een gezond lichaam”.

SONJA PARTON

// Pilates & Yoga //

Sonja is een gecertificeerde (VTS) Fitnessinstructrice en geeft al 12 jaar verschillende groepslessen. Nadat zij 7 jaar geleden kanker kreeg en een stapje terug moest zetten, gebruikte ze deze tijd om verder te ontwikkelen en bij te scholen. Sonja is gecertificeerde Personal Trainer, docent Pilates Mat Workout (Jeroen Vancoillie) en voltooide een 2-jarige Hatha Teachertraining (Bert Peeters). Ze is dankbaar voor haar leven en deze opleidingen, dankzij Pilates is haar ademhaling na chemo beter dan voordien en de yogafilosofie was een verrijking in haar leven. 

SORINA URSACHI

// Pilates & Yoga //

Sorina started practicing yoga in 2011 while living in Helsinki, Finland and working as an English teacher. After moving to Belgium and continuing her yoga practice, she completed a Yoga Teacher Training with Yogalife International in Ghent and a Yin Teacher Training in Brussels with Joe Barnett. In March 2020 she has obtained her Mat Pilates Instructor diploma (Josie McKenlay, UK, Udemy). Sorina has been teaching yoga for over 7 years. She is passionate about movement, wellbeing and mindfulness. In her classes, she aims to bring together flow of movement, breath, awareness and coordination, focusing on creating strength, flexibility and balance in body and mind.

MARIA BELÉN CARBONE

// BBB & Figuurtraining //

Maria Belén studeert revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KULeuven. Als Argentijnse is ze een enorme fan van bewegen en dit inspireerde haar om een actieve levensstijl te houden. In 2019 begon ze met lessen figuurtraining & BBB te geven, die ze vanaf nu aanbiedt bij Studio Zuid.