ELISABETH CLAES

// Kundalini Yoga // Yin Yoga // Yoga Nidra //

Elisabeth combineerde jarenlang een job als grafisch ontwerpster met het volgen van yoga-opleidingen en het geven van yogales. In 2015 besloot ze zich full-time aan yoga te wijden en richtte in 2018 Studio Zuid op. Ze is een gecertificeerd Kundalini Yoga Level I leraar (Karam Kriya School o.l.v. Shiv Charan Singh) en beeindigd binnenkort het Level II programma. Ze heeft een diploma Yin & Anatomy (José de Groot, NL) en is een  Level 1 & 2 iRest Yoga Nidra teacher (getraind door James Reeves, UK).

SANNE LAVIGNE

// Ladies Dance // Hiphop // Musicaldans // Cheerleading // Jazz // Showdance // Kleuterdans // G-dans //

Sanne was 7 jaar toen ze intensief begon te dansen. Op haar 12de startte ze de opleiding dans aan de Topsportschool in Hasselt. Naast deze professionele opleiding volgde ze tal van workshops en bijscholingen in diverse stijlen, van Hiphop tot Musical en Klassiek Ballet. In 2011 starrte ze als lesgeefster, met als doel haar passie te kunnen overbrengen op jonge dansers. In  2018 richtte ze Studio Zuid op en is verantwoordelijk voor alle dans- & kidslessen.

LIEN STAS

// Pilates //

Liens eerste liefde was de onderwaterwereld en diepzeeduiken. Jaren later besloot ze het roer om te gooien en volop te gaan voor de danskriebels. Ze beoefende (en beoefent) klassiek ballet, jazz en hedendaags en schuimt binnen- en buitenland af naar interessante workshops en dansevenementen. Gaandeweg verruimde ze haar horizon en ze dompelde zich onder in Pilates en yoga. Ze besloot om een pilatesopleiding te volgen, en intussen heeft ze 2 Pilates MAT trainingen afgerond (Classical Pilates BE). Lien geeft de Authentieke Pilates Bewegingsmethode met een nadruk op ademhalen, mindful bewegen en vooral doen wat goed voelt voor lichaam en geest.

AMBER REYNAERTS

// Kleuterdans // Kidsmix // Ballet // Moderne Dans //

Vanaf haar drie jaar werd Amber op dansles gestuurd en ze  kreeg al snel de dansmicrobe te pakken! Na kleuterdans volgde hiphop en showdance, maar ook stijlen als jazz, modern en ballet. Ze volgde zoveel mogelijk lessen om een allround danser te worden, maar hoe langer hoe meer ligt de focus op moderne dans en jazz. Ze volgde lessen bij choreografen Min Hee Bervoets, Laurent Flament en Steeve Austin, nam deel aan Dag van de Dans in het STUK en volgde verschillende workshops o.l.v. Freya Pauwels. In de nabije toekomst staan er audities voor verschillende compagnieën op het programma, om zo verder te groeien en op het podium te staan.

KATA ISZAKI

// Pilates // Yogalates // Yoga //

Kata beoefent al meer dan 10 jaar Yoga en Pilates, waarmee ze begon na rugproblemen door lange uren kantoorwerk. Deze vorm van oefening werd al snel haar passie, door de diepe verbinding van lichaam, geest en ziel. Deze kennis wil ze in haar lessen graag doorgeven. Ze heeft een Yoga Alliance RYT 200 Hour Training Certificaat, volgde een Kinderyoga Teacher Training en nam actief deel aan verschillende Pilates Workshops. Haar stijl is ontspannend en actief tegelijkertijd, gefocusd op correcte uitlijning. Kata’s lessen zijn Engelstalig.

TIZIANA MOMBELLI

// Pilates // 

Tiziana werd geboren in Zwitserland en stond vanaf haar jonge jaren op het podium. In 2010 studeerde ze af als professionele danser aan de Zurich Tanz-Theater-Schule, met specialisatie Hedendaagse Dans en Danstheater. Sinds die tijd is ze aan het werk als dansdocente in binnen- & buitenland en blijft zich actief bijscholen op internationale stages. In 2016 besloot zij om een opleiding Pilates te volgen en geeft met enthousiasme MAT 1 en MAT 2 Pilates, gebaseerd op ‘Classical Pilates’. Haar lessen brengen evenwicht tussen body & mind, controle, versterking, balans en stretching.

ANN BROSENS

// Iyengar Yoga // 

Aanvankelijk koos Ann voor een muziekopleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven en doceerde ze een 10-tal jaar klassieke gitaar aan het conservatorium van Leuven. Tijdens een sabbatjaar in 1995 maakte ze in India kennis met de Iyengar Yoga methode. Deze intens inspirerende ontmoeting stuurde haar leven in een andere richting. De overgang van muziek naar yoga voelde voor haar zeer natuurlijk aan. Na haar omscholing in Amsterdam, Keulen, en Pune (moederinstituut) opende ze in 2002 het ‘Iyengar Yoga Centrum’ in Antwerpen waar ze nog steeds dagelijkse lessen verzorgt. In 2012 is ze medeoprichtster van de vzw Praan. Ondertussen behaalde Ann het junior intermediate 3 certificaat.

CHRIS VANVLASSELAER

// Zumba // Zumba Gold // 

Chris vindt groepslessen een stimulerende en leuke manier om aan sport te doen. In augustus 2009 maakte ze kennis met Zumba en de microbe heeft haar sindsdien niet meer losgelaten. Chris behaalde de licenties Zumba Instructor (ZIN), Zumba Gold, Zumba Kids & Kids JR.

 

AXELLE DEMIRKAN

// Jazz // Moderne Dans // Ballet // Dance Workout // 

Axelle is in 2017 aan Codarts (Rotterdam) afgestudeerd als professioneel dansdocent. Hier werd ze gevormd tot veelzijdig danser en docent met veel aandacht voor danstechniek en gezond doceren, zowel aan kinderen als volwassenen. Sinds haar 5 jaar is ze gepassioneerd door klassiek ballet. De discipline en focus op techniek die essentieel zijn in klassiek ballet, bleken wonderwel te matchen met haar energieke persoonlijkheid. Later kwamen daar jazzdans, hedendaagse en moderne dans bij. Ze schoolde zich verder bij in China, Kaapstad en San Francisco. Momenteel volgt Axelle les aan de KULeuven, waar ze zich verder verdiept in pedagogie en kinesiologie en volgt ze de Master in de Kunsteducatie aan Codarts.

ELS MOTOUL

// Dance Gold // Kinderyoga //

Els startte op haar 12de met dansen. Ze volgde verschillende bijscholingen bij Danskant en behaalde een diploma bewegingsanimator bij Crefi. Ze heeft een extra masteropleiding ‘Specific Teacher Training’ voltooid aan de KUL en volgde de opleiding Multimove. Ze is gecertifieerd kinderyoga instructor.

ELLEN MAZUR

// Prana Vinyasa Flow Yoga //

Ellen voltooide eind 2017 een Prana Vinyasa Flow teachertraining (200h) bij Juan Gabriel Muñoz Villanon. Haar allereerste yogales beoefende ze inmiddels meer dan 7 jaar geleden bij hem. Ellen is een energieke persoon, dus dacht dat yoga echt niets voor haar zou zijn, maar ze was gewonnen vanaf de eerste les! Men zegt wel eens dat er voor iedere persoon wel een vorm bestaat die voor hem/haar geschikt is. Het lesgeven kwam toevallig op haar pad toen ze de kans kreeg om hier en daar een lesje te vervangen, nu kan ze niet wachten om wat ze leerde te delen. Hiernaast werkt Ellen fulltime als consulente bij het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg.

GRIET RIGOLE

// Meditatie //

Griet was vele jaren werkzaam in het theater als redacteur en coördinator, tot het verlangen wakker werd om zelf in beweging te komen en met lichaamswerk en creativiteit aan te slag te gaan. Een reis die zo’n 10 jaar geleden leidde naar het pad van Mindfulness en Presence, een integratieve groeitraining die ze combineerde met een tweejarige vorming tot Mindfulness coach. Wat ze daar aan ervaring en kennis opdeed, combineert ze vandaag in haar startende praktijk als lichaamsgericht therapeut (o.a. Reichiaans ademwerk, bio-energetica, psychodrama, (actieve) meditatie en Authentic Movement). Tijdens deze vierjarige training werd ze ook opgeleid in Ancient Wisdom en traditionele Noord-Amerikaanse ceremonies, waarvan ze ook de helende eigenschappen heeft mogen ervaren en leren kennen, en is intussen gecertificeerd ritueelbegeleider. Terug thuiskomen in je lichaam en opnieuw verbinding maken met je authentieke beweging, creativiteit en vitaliteit loopt als een rode draad door haar werk en haar leven, waarin dans en performance haar speelterrein zijn.

AGNES DABI

// Kundalini Yoga //

Agnes is een geoloog ‘turned’ beeldhouwer met 10 jaar ervaring in Kundalini Yoga en andere yogastijlen, zoals Hatha, Astanga en Yin. Ze is een KRI-IKYTA gediplomeerde Kundalini Yoga level 1 leraar en een KYTF-UK gecertificeerde Starchild Kinderyoga instructeur. Daarnaast is ze een gecertificeerde Helende Gong Bath speler, opgeleid door Mark Swan. De lessen van Agnes zijn Engelstalig.

ANNELIES LEMMENS

// Dru Yoga //

Reeds sinds haar 5 jaar is Annelies gepassioneerd door dansen. Toen ze daarna rust vond in het beoefenen van yoga, wilde ze graag een combinatievorm vinden van dans en yoga. En Dru yoga was hierop het antwoord! Als sociaal-cultureel werker ontdekte ze de dynamiek van het werken met groepen. Na een driejarige opleiding tot Dru yogateacher in Nederland en tal van spirituele dansworkshops vindt ze nu veel plezier in het lesgeven in deze dynamische yogastijl. Ze blijft dan ook de flow tussen dans en yoga verder bestuderen door het volgen van verschillende workshops.

ATHANASIOS MAGALIOS

// Pilates//

Thanasis genoemd door zijn vrienden en van Griekse origine, was van jongs af aan al atletisch en sportief. Zijn interesse lag vooral bij basketbal. Door een blessure kwam hij in 2012 in contact met Pilates en was gefascineerd door deze methode. Vanaf toen beoefent hij Pilates en sinds 2016 is hij een gecertificeerd BASI Pilates Mat trainer. Met respect voor de Pilatesprincipes ligt zijn focus op een dynamische training, die de kracht en flexibiliteit van het lichaam verbetert. De lessen van Thanasis zijn Engelstalig.

HILDE VAN BELLE

// Kinderyoga //

Hilde Van Belle staat hoofdzakelijk als Muziekpedagoog in het leven. Binnen haar master Muziekpedagogie werkt ze momenteel rond yoga en zingen met kinderen. Ze is betrokken in heel diverse muziekpedagogische projecten en treedt ook regelmatig op als muzikant. Hilde volgde in 2017 de opleiding Holistische Kinderyoga bij Arterre en ging op individuele bootcamp MuziYoga bij Liselot Wessel in Zutphen. In 2018 volgde zij de Yoga Teacher Training bij Joachim Meire in Gent. Hilde geeft kinderyogalessen sinds 2018 en reist wekelijks het land door voor workshops muziekinitiatie, zang en kinderyoga.

JONAS METTEN

// Power Workout //

Jonas is een sportman in hart en nieren! Hij koos dan ook voor de opleiding lichamelijke opvoeding en sport. Na het beeindigen hiervan schoolde hij zich bij tot fitnesscoach. Met hart en ziel geeft hij de lessen Powerworkout!