ELISABETH CLAES

// Kundalini Yoga // Yin Yoga // Yoga Gold // iRest® Yoga Nidra & meditatie //

Elisabeth combineerde jarenlang een job als grafisch ontwerpster met het volgen van yoga-opleidingen en het geven van yogales. In 2015 besloot ze zich full-time aan yoga te wijden en richtte Studio Zuid op. Ze is een gecertificeerd Kundalini Yoga Level I & Level 2 leraar (Karam Kriya School o.l.v. Shiv Charan Singh). Ze heeft een diploma Yin & Anatomy (José de Groot, NL) en is een Level 1 & 2 iRest Yoga Nidra teacher (getraind door James Reeves, UK) en volgt momenteel het iRest certificatie programma. Ze volgde opleidingen Hypnose en Changework (Hypnoseacademie & Melissa Tiers). Naast groepslessen werkt ze in individuele sessies met technieken uit iRest, hypnose & meditatie.

SANNE LAVIGNE

// Ladies Dance // Dance Gold // Kids //

Sanne was 7 jaar toen ze intensief begon te dansen. Op haar 12de startte ze de opleiding dans aan de Topsportschool in Hasselt. Naast deze professionele opleiding volgde ze tal van workshops en bijscholingen in diverse stijlen, van Hiphop tot Musical en Klassiek Ballet. In 2011 starrte ze als lesgeefster, met als doel haar passie te kunnen overbrengen op jonge dansers. In  2018 richtte ze Studio Zuid op en is verantwoordelijk voor alle dans- & kidslessen.

LIEN STAS

// Pilates // Yoga //

Liens eerste liefde was de onderwaterwereld en diepzeeduiken. Jaren later besloot ze het roer om te gooien en volop te gaan voor de danskriebels. Ze beoefende klassiek ballet, jazz, hedendaags en hiphop en leerde via de dansscène pilates en yoga kennen. Lien heeft intussen twee Pilates MAT trainingen afgerond (Classical Pilates BE, 2016) en studeert gestaag voort via verschillende workshops en platforms. Naast yoga en pilates beoefenen, zwemt en loopt ze elke week. Lien geeft de klassieke pilatesmethodiek met veel aandacht voor techniek en lichaamsbewustzijn, ademhalen, en integratie van body & mind.

KATA ISZAKI

// Pilates // Yogalates // Yoga //

Kata beoefent al meer dan 10 jaar Yoga en Pilates, waarmee ze begon na rugproblemen door lange uren kantoorwerk. Deze vorm van oefening werd al snel haar passie, door de diepe verbinding van lichaam, geest en ziel. Deze kennis wil ze in haar lessen graag doorgeven. Ze heeft een Yoga Alliance RYT 200 Hour Training Certificaat, volgde een Kinderyoga Teacher Training en nam actief deel aan verschillende Pilates Workshops. Haar stijl is ontspannend en actief tegelijkertijd, gefocusd op correcte uitlijning. Kata’s lessen zijn Engelstalig.

TIZIANA MOMBELLI

// Pilates // 

Tiziana werd geboren in Zwitserland en stond vanaf haar jonge jaren op het podium. In 2010 studeerde ze af als professionele danser aan de Zurich Tanz-Theater-Schule, met specialisatie Hedendaagse Dans en Danstheater. Sinds die tijd is ze aan het werk als dansdocente in binnen- & buitenland en blijft zich actief bijscholen op internationale stages. In 2016 besloot zij om een opleiding Pilates te volgen en geeft met enthousiasme MAT 1 en MAT 2 Pilates, gebaseerd op ‘Classical Pilates’. Haar lessen brengen evenwicht tussen body & mind, controle, versterking, balans en stretching.

ANN BROSENS

// Iyengar Yoga // 

Aanvankelijk koos Ann voor een muziekopleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven en doceerde ze een 10-tal jaar klassieke gitaar aan het conservatorium van Leuven. Tijdens een sabbatjaar in 1995 maakte ze in India kennis met de Iyengar Yoga methode. Deze intens inspirerende ontmoeting stuurde haar leven in een andere richting. De overgang van muziek naar yoga voelde voor haar zeer natuurlijk aan. Na haar omscholing in Amsterdam, Keulen, en Pune (moederinstituut) opende ze in 2002 het ‘Iyengar Yoga Centrum’ in Antwerpen waar ze nog steeds dagelijkse lessen verzorgt. In 2012 is ze medeoprichtster van de vzw Praan. Ondertussen behaalde Ann het junior intermediate 3 certificaat.

ANDY SPRINGAL

// Pilates // Athletic Mat Workout // 

Andy is British and a certified STOTT Pilates Matwork & Reformer Instructor and fitness coach. A former long-distance runner and squash player with 8+ years of Pilates experience. Dynamic and humorous teaching style and a strong believer of continuous improvement.
Andy’s intention is to ensure that every client achieves their goals in a fun but challenging way by utilising the most up to date training techniques within the health & fitness industry. Andy teaches in English.

MARLEEN VAN DEN BOSCH

// Meditatie //

Marleen is erkend mindfulnesstrainer en beoefent zich al ruim 10 jaar in het Boeddhisme in de traditie van Vietnamees zenmeester Tich Nhat Hanh. In die traditie is ze ondertussen aspirant dharmaleraar. Ze heeft een eigen praktijk: ‘Praktijk voor mindfulness en levenskunst’ in Leuven. Daar biedt ze mindfulnesstrainingen aan en begeleidt ze mensen individueel op basis van ACT (Acceptance and commitment therapy). Wat haar motiveert is datgene wat haar het meest gebracht heeft in haar leven te delen met anderen.

AGNES DABI

// Kundalini Yoga //

Agnes is een geoloog ‘turned’ beeldhouwer met 10 jaar ervaring in Kundalini Yoga en andere yogastijlen, zoals Hatha, Astanga en Yin. Ze is een KRI-IKYTA gediplomeerde Kundalini Yoga level 1 leraar en een KYTF-UK gecertificeerde Starchild Kinderyoga instructeur. Daarnaast is ze een gecertificeerde Helende Gong Bath speler, opgeleid door Mark Swan. De lessen van Agnes zijn Engelstalig.

ANNELIES LEMMENS

// Dru Yoga //

Reeds sinds haar 5 jaar is Annelies gepassioneerd door dansen. Toen ze daarna rust vond in het beoefenen van yoga, wilde ze graag een combinatievorm vinden van dans en yoga. En Dru yoga was hierop het antwoord! Als sociaal-cultureel werker ontdekte ze de dynamiek van het werken met groepen. Na een driejarige opleiding tot Dru yogateacher in Nederland en tal van spirituele dansworkshops vindt ze nu veel plezier in het lesgeven in deze dynamische yogastijl. Ze blijft dan ook de flow tussen dans en yoga verder bestuderen door het volgen van verschillende workshops.

PASCALE MATTHYS

// Yin Yoga // Release & Relax Yoga // Yoga voor nek en rug //

Pascale Matthys is Yoga Alliance Certified Yin Yoga Teacher en volgde diverse yogaworkshops over de hele wereld. Ze geeft lessen in Yin, (rol)stoelyoga en Deep Release Yoga en is overtuigd van de kracht van flexibiliteit op de gezondheid van het fysieke lichaam. Enige tijd geleden volgde ze zelf rug- en nekles bij een ervaren stretchtherapeut. Onder de indruk van het effect ervan verdiepte ze zich in de materie en besliste ze haar kennis hierover te delen in haar lessen en workshops.

ROSANNE BRUYN

// Hatha Yoga // Ashtanga Yoga //

Rosanne leerde tijdens haar opleiding in Goa, India verschillende yogastijlen en haalde daar haar Yoga Alliance 200u training certificaat. In haar yogalessen verwerkt ze haar achtergrond als psycholoog. Naast de houdingen focust ze op rust/ontspanning brengen in lichaam en geest aan de hand van de ademhaling.

LOEKA VANDERBORCHT

// Wobbelturnen //

Loeka studeerde in 2013 af als ergotherapeut. Sinds 2015 is ze aan de slag als zelfstandige ergotherapeute.

Naast ergotherapie biedt Loeka in haar zelfstandige praktijk & bij Studio Zuid ook Wobbelturnen aan. Zo kan ze op een speelse manier kinderen aanzetten tot bewegen.