ELISABETH CLAES

// Kundalini Yoga // Yin Yoga // Yoga Nidra // Co-meditatie //

Elisabeth combineerde jarenlang een job als grafisch ontwerpster met het volgen van yoga-opleidingen en het geven van yogales. In 2015 besloot ze zich full-time aan yoga te wijden en richtte Studio Zuid op. Ze is een gecertificeerd Kundalini Yoga Level I & Level 2 leraar (Karam Kriya School o.l.v. Shiv Charan Singh). Ze heeft een diploma Yin & Anatomy (José de Groot, NL) en is een Level 1 & 2 iRest Yoga Nidra teacher (getraind door James Reeves, UK) en volgt momenteel het iRest certificatie programma. Ze volgde opleidingen Hypnose en Changework (Hypnoseacademie & Melissa Tiers). Naast groepslessen werkt ze in individuele sessies met technieken uit iRest, hypnose & meditatie.

SANNE LAVIGNE

// Ladies Dance // Hiphop //Musicaldans // Cheerleading // Jazz // Showdance // Kleuterdans // G-dans //

Sanne was 7 jaar toen ze intensief begon te dansen. Op haar 12de startte ze de opleiding dans aan de Topsportschool in Hasselt. Naast deze professionele opleiding volgde ze tal van workshops en bijscholingen in diverse stijlen, van Hiphop tot Musical en Klassiek Ballet. In 2011 starrte ze als lesgeefster, met als doel haar passie te kunnen overbrengen op jonge dansers. In  2018 richtte ze Studio Zuid op en is verantwoordelijk voor alle dans- & kidslessen.

LIEN STAS

// Pilates // Yoga //

Liens eerste liefde was de onderwaterwereld en diepzeeduiken. Jaren later besloot ze het roer om te gooien en volop te gaan voor de danskriebels. Ze beoefende klassiek ballet, jazz, hedendaags en hiphop en leerde via de dansscène pilates en yoga kennen. Lien heeft intussen twee Pilates MAT trainingen afgerond (Classical Pilates BE, 2016) en studeert gestaag voort via verschillende workshops en platforms. Naast yoga en pilates beoefenen, zwemt en loopt ze elke week. Lien geeft de klassieke pilatesmethodiek met veel aandacht voor techniek en lichaamsbewustzijn, ademhalen, en integratie van body & mind.

AMBER REYNAERTS

// Kleuterdans // Kidsmix // Ballet // Moderne Dans //

Vanaf haar drie jaar werd Amber op dansles gestuurd en ze  kreeg al snel de dansmicrobe te pakken! Na kleuterdans volgde hiphop en showdance, maar ook stijlen als jazz, modern en ballet. Ze volgde zoveel mogelijk lessen om een allround danser te worden, maar hoe langer hoe meer ligt de focus op moderne dans en jazz. Ze volgde lessen bij choreografen Min Hee Bervoets, Laurent Flament en Steeve Austin, nam deel aan Dag van de Dans in het STUK en volgde verschillende workshops o.l.v. Freya Pauwels. In de nabije toekomst staan er audities voor verschillende compagnieën op het programma, om zo verder te groeien en op het podium te staan.

KATA ISZAKI

// Pilates // Yogalates // Yoga //

Kata beoefent al meer dan 10 jaar Yoga en Pilates, waarmee ze begon na rugproblemen door lange uren kantoorwerk. Deze vorm van oefening werd al snel haar passie, door de diepe verbinding van lichaam, geest en ziel. Deze kennis wil ze in haar lessen graag doorgeven. Ze heeft een Yoga Alliance RYT 200 Hour Training Certificaat, volgde een Kinderyoga Teacher Training en nam actief deel aan verschillende Pilates Workshops. Haar stijl is ontspannend en actief tegelijkertijd, gefocusd op correcte uitlijning. Kata’s lessen zijn Engelstalig.

TIZIANA MOMBELLI

// Pilates // 

Tiziana werd geboren in Zwitserland en stond vanaf haar jonge jaren op het podium. In 2010 studeerde ze af als professionele danser aan de Zurich Tanz-Theater-Schule, met specialisatie Hedendaagse Dans en Danstheater. Sinds die tijd is ze aan het werk als dansdocente in binnen- & buitenland en blijft zich actief bijscholen op internationale stages. In 2016 besloot zij om een opleiding Pilates te volgen en geeft met enthousiasme MAT 1 en MAT 2 Pilates, gebaseerd op ‘Classical Pilates’. Haar lessen brengen evenwicht tussen body & mind, controle, versterking, balans en stretching.

ANN BROSENS

// Iyengar Yoga // 

Aanvankelijk koos Ann voor een muziekopleiding aan het Lemmensinstituut in Leuven en doceerde ze een 10-tal jaar klassieke gitaar aan het conservatorium van Leuven. Tijdens een sabbatjaar in 1995 maakte ze in India kennis met de Iyengar Yoga methode. Deze intens inspirerende ontmoeting stuurde haar leven in een andere richting. De overgang van muziek naar yoga voelde voor haar zeer natuurlijk aan. Na haar omscholing in Amsterdam, Keulen, en Pune (moederinstituut) opende ze in 2002 het ‘Iyengar Yoga Centrum’ in Antwerpen waar ze nog steeds dagelijkse lessen verzorgt. In 2012 is ze medeoprichtster van de vzw Praan. Ondertussen behaalde Ann het junior intermediate 3 certificaat.

ANDY SPRINGAL

// Pilates // Athletic Mat Workout // 

Andy is British and a certified STOTT Pilates Matwork & Reformer Instructor and fitness coach. A former long-distance runner and squash player with 8+ years of Pilates experience. Dynamic and humorous teaching style and a strong believer of continuous improvement.
Andy’s intention is to ensure that every client achieves their goals in a fun but challenging way by utilising the most up to date training techniques within the health & fitness industry. Andy teaches in English.

ELS MOTOUL

// Dance Gold // Kinderyoga // Kinder-ouderyoga

Els startte op haar 12de met dansen. Ze volgde verschillende bijscholingen bij Danskant en behaalde een diploma bewegingsanimator bij Crefi. Ze heeft een extra masteropleiding ‘Specific Teacher Training’ voltooid aan de KUL en volgde de opleiding Multimove. Ze is gecertifieerd kinderyoga instructor.

GRIET RIGOLE

// Meditatie //

Griet was vele jaren werkzaam in het theater als redacteur en coördinator, tot het verlangen wakker werd om zelf in beweging te komen en met lichaamswerk en creativiteit aan te slag te gaan. Een reis die zo’n tien jaar geleden leidde naar het pad van Mindfulness en Presence, een integratieve groeitraining die ze combineerde met een tweejarige vorming tot Mindfulness coach. Wat ze daar aan ervaring en kennis opdeed, combineert ze vandaag in haar praktijk als lichaamsgericht en bewegingstherapeut. Tijdens die vierjarige training werd ze ook opgeleid in Ancient Wisdom en traditionele Noord-Amerikaanse ceremonies, en ze is intussen gecertificeerd ritueelbegeleider. Terug thuiskomen in je lichaam en opnieuw verbinding maken met je authentieke beweging, creativiteit en vitaliteit lopen als een rode draad door haar werk en haar leven.

AGNES DABI

// Kundalini Yoga //

Agnes is een geoloog ‘turned’ beeldhouwer met 10 jaar ervaring in Kundalini Yoga en andere yogastijlen, zoals Hatha, Astanga en Yin. Ze is een KRI-IKYTA gediplomeerde Kundalini Yoga level 1 leraar en een KYTF-UK gecertificeerde Starchild Kinderyoga instructeur. Daarnaast is ze een gecertificeerde Helende Gong Bath speler, opgeleid door Mark Swan. De lessen van Agnes zijn Engelstalig.

ANNELIES LEMMENS

// Dru Yoga //

Reeds sinds haar 5 jaar is Annelies gepassioneerd door dansen. Toen ze daarna rust vond in het beoefenen van yoga, wilde ze graag een combinatievorm vinden van dans en yoga. En Dru yoga was hierop het antwoord! Als sociaal-cultureel werker ontdekte ze de dynamiek van het werken met groepen. Na een driejarige opleiding tot Dru yogateacher in Nederland en tal van spirituele dansworkshops vindt ze nu veel plezier in het lesgeven in deze dynamische yogastijl. Ze blijft dan ook de flow tussen dans en yoga verder bestuderen door het volgen van verschillende workshops.

ATHANASIOS MAGALIOS

// Pilates//

Athanasios – Thanasis voor de vrienden – was van jongs af aan al atletisch en sportief. Hij beoefende verscheidene sporten, maar vooral basketbal was z’n ding. Door een blessure kwam hij in 2012 in contact met Pilates en hij was gefascineerd door de methodiek. Vanaf toen beoefent hij Pilates en sinds 2016 is hij een gecertificeerd BASI Pilates Mat trainer. Thanasis geeft een dynamische les met aandacht voor de Pilatesprincipes waarin hij focust op het versterken en soepel maken van het lichaam. Thanasis geeft les in het Engels.

ROSANNE BRUYN

// Hatha Yoga // Ashtanga Yoga //

Rosanne leerde tijdens haar opleiding in Goa, India verschillende yogastijlen en haalde daar haar Yoga Alliance 200u training certificaat. In haar yogalessen verwerkt ze haar achtergrond als psycholoog. Naast de houdingen focust ze op rust/ontspanning brengen in lichaam en geest aan de hand van de ademhaling.

LOEKA VANDERBORCHT

// Wobbelturnen //

Loeka studeerde in 2013 af als ergotherapeut. Sinds 2015 is ze aan de slag als zelfstandige ergotherapeute.

Naast ergotherapie biedt Loeka in haar zelfstandige praktijk & bij Studio Zuid ook Wobbelturnen aan. Zo kan ze op een speelse manier kinderen aanzetten tot bewegen.

MARTINE VAN DER BORGHT

// Pilates //

Op haar 25e ontdekte Martine haar passie voor beweging en lichaamsbewustzijn. Naast tal van danscursussen in verschillende genres volgde ze bij Wisper de Opleiding Kunstzinnige Media richting Dans. Haar zoektocht bracht haar voorts bij onder andere lessen contactimprovisatie, Alexandertechniek, Eutonie, Body-Mind Centering en Authentic Movement. Onderweg kwam ze ook Pilates tegen en was meteen verkocht. In 2009 rondde ze haar opleiding als Peak Pilates Mat Instructor af. Met aandacht en zachtheid, maar ook aansporend en levendig tracht ze ieder op eigen niveau te laten bewegen volgens de verschillende principes in pilates: ademhaling, centering, concentratie, precisie, beheersing en flow.